Een Laadpaal Thuis: Wij Regelen Alles - Laadpaal thuis, kantoor (bedrijven) - Laadpalen voor elektrische auto's in Balen

Published May 30, 22
7 min read

Laadpaal Thuis Voor Extra Elektrisch Rijcomfort - Laadpaal thuis, kantoor (bedrijven) - Laadpalen voor elektrische auto's in Brasschaat

F&Y Technics Elektriciteitswerken & Laadpalen

0477 66 68 84
Elektriciteitswerken Antwerpen

Dat is net het grote voordeel van een oplaadpunt zonder vaste kabel. Elke elektrische auto kan opgeladen worden met de kabel die bij de auto werd geleverd. Het is wel een gedoe om de kabel steeds uit de auto te halen, aan de laadpaal te koppelen en na het laden opnieuw op te bergen.

Zij zullen je dan gratis offertes versturen voor de installatie van een laadpaal bij je thuis of op de parking van je bedrijf. De offertes kan je volledig gratis en vrijblijvend aanvragen. Gratis offertes Volledig vrijblijvend Erkende vakmannen uit uw buurt .

Je kan je wagen altijd opladen en een privélaadpaal is goedkoper dan een openbaar exemplaar. Als je zonnepanelen hebt, maak je elektrisch rijden zelfs bijna gratis (en groen!). In dit artikel geven we je . Waarom is een eigen laadpaal de beste oplossing? . Er verschijnen steeds meer openbaren oplaadpunten in het straatbeeld en ook veel grote bedrijven stellen oplaadpunten ter beschikking voor hun werknemers.

Thuis Een Laadpaal Installeren? Dit Is Wat Je Moet Weten! - Laadpaal thuis, kantoor (bedrijven) - Laadpalen voor elektrische auto's in Hemiksem

Het laadpunt is ook altijd beschikbaar. Je kan je eigen laadpaal ook helemaal afstemmen aan je wagen en kiezen voor een (duurder) exemplaar met slimme functies. Een eigen oplaadpunt is ook goedkoper dan een openbare laadpaal, want je moet geen extra tarief betalen aan de aanbieder van de laadpaal. In principe kan je .

Een stopcontact kan ook niet dezelfde hoeveelheid stroom leveren als een laadpaal en het zal dan ook erg lang duren om je wagen op te laden. De laadtijd kan met een regulier stopcontact oplopen van 10 tot 22 uur. Veel langer dus dan met een laadpaal. Welke soorten laadpalen zijn er? Laadpalen bestaan in alle vormen en maten, maar je kan ook kiezen tussen verschillende laadsnelheden.

Laadpaal met normale laadtijd . Het gaat dan om een 1-fasige laadpaal met een standaard 230 V-aansluiting en een maximaal laadvermogen van 3,7 k, W. Elke zekeringkast beschikt over dit soort aansluiting en dat volstaat ook voor de meeste elektrische voertuigen. De oplaadtijd volstaat voor het klassiek gebruik van een gezinswagen.

Laadpaal Voor Thuis Kopen? - Laadpaal thuis, kantoor (bedrijven) - Laadpalen voor elektrische auto's in Retie

Laadpaal met snelle en half-snelle laadtijd . Een 3-fasige laadpaal gebruikt 3 x 400 V en heeft een maximaal laadvermogen van 11 k, W. Dankzij dat hogere laadvermogen laden dit soort laadpalen je elektrische wagen veel sneller op. De laadtijd voor half-snelle laadpalen is maximaal 2 uur en de snelste laadpalen laden je voertuig in slechts 30 minuten op.

De elektriciteit installateur zal in dat geval voor een transformator moeten zorgen. Ook je eigen netwerk zal aangepast moeten worden en dat brengt vanzelfsprekend extra kosten met zich mee. Bij grote veranderingen aan je elektriciteitsinstallatie moet de elektriciteit bovendien opnieuw gekeurd worden. Waar rekening mee moet houden bij het installeren van je laadpaal? .

Daarnaast moet je ook nagaan of je elektrische installatie aangepast zal moeten worden en of er een nulgeleider geïnstalleerd moet worden. Je contacteert het beste een elektricien of een laadpaalinstallateur om te bekijken of je elektriciteitsnet voldoende vermogen heeft om de laadpaal te installeren. Wil je een laadpaal op je eigen grond, dan hoef je geen vergunningen aan te vragen.

Elektrische Laadpaal Thuis: Gemak En Efficiëntie - Laadpaal thuis, kantoor (bedrijven) - Laadpalen voor elektrische auto's in Zoersel

Houd er ook rekening mee dat hoe groter de afstand is tussen de meterkast en de laadpaal, hoe langer en duurder de laadkabel zal zijn (laadpaal thuis prijs). De nieuwste laadpalen zijn uitgerust met slimme functies die je elektrische auto optimaal opladen. De leverancier van de laadpaal kan je uitleggen wat er allemaal mogelijk is.

Hoe verloopt de installatie van een laadpaal? Nadat je een professionele installateur hebt gevonden, kan je bespreken wat er precies zal moeten gebeuren om de laadpaal te installeren. De laadpaal wordt aangesloten als een nieuwe groep om overbelasting te vermijden. Vervolgens worden de kabels aangelegd van de meterkast naar de laadpaal, meestal moet daarvoor geboord en gegraven worden.

Opladen maar! Wie mag een laadpaal installeren? . Zelf een laadpaal aankopen en hem zelf installeren is daarom geen goed idee. Je doet beter een beroep op een professionele installateur en elektricien die over de nodige kennis en ervaring beschikt. Hoeveel kost een laadpaal? Het is moeilijk om een prijs te plakken op een laadpaal.

Laadpalen Voor Elektrische Wagens - Laadpaal thuis, kantoor (bedrijven) - Laadpalen voor elektrische auto's in Edegem

Alles wat je moet weten over vermogen, je meterkast en laadsnelheid Wanneer je je elektrische auto op eigen terrein kunt parkeren is het aantrekkelijk om thuis een laadpunt te installeren. Er zijn echter een hoop verschillende soorten laadpalen en wallboxen, welke moet je kiezen? We helpen je op weg. Je elektrische auto thuis aan een laadpaal of wallbox hangen is de goedkoopste manier om te laden.

Daarnaast ben je op je eigen oprit altijd verzekerd van een plekje, terwijl een publieke laadpaal bezet kan zijn. Je bent zelf verantwoordelijk voor de aanleg van je eigen laadpaal of wallbox, maar wat kost dat ongeveer en waar moet je op letten? Wallbox of laadpaal Als het om een laadpaal voor thuis gaat wordt de term wallbox nogal eens gebruikt.

Los daarvan zijn het exact dezelfde installaties. In dit artikel gebruiken we de term laadpaal, maar geldt de informatie onverminderd voor een wallbox. Wat doet zo'n laadpaal eigenlijk? Een elektrische auto kun je vergelijken met je smartphone, ook die moet je regelmatig opladen. Toch kun je de laadpaal voor een elektrische auto niet vergelijken met het snoertje en oplader van je telefoon.

Elektrische Laadpaal - Laadpunt Voor Thuis Of Kantoor - Laadpaal thuis, kantoor (bedrijven) - Laadpalen voor elektrische auto's in Mechelen

Het accupakket van een elektrische auto werkt op gelijkstroom en de oplader in de auto zet de wisselstroom van de laadpaal om, zoals ook de oplader van je telefoon wisselstroom omzet in gelijkstroom. Laadpaal en auto op elkaar afstemmen Niet elke auto kan even snel laden. Als je met een snelle laadpaal een langzaam ladende auto gaat opladen, dan is de auto de beperkende factor.

Als je auto heel snel kan laden, maar de laadpaal dat laadvermogen niet kan leveren, dan blijft de laadsnelheid laag - laadpaal kopen. Het is dus handig om de laadpaal op de auto af te stemmen. Wel kan het soms handig zijn om te kiezen voor een laadpaal met een hoger laadvermogen dan je auto aankan.

1 fase of 3 fasen, hoe zit dat? Hoe snel je een elektrische auto thuis kunt opladen, heeft onder andere te maken hoe je huis is aangesloten op het stroomnet. Dat kan een 1-faseaansluiting zijn of een 3-fasenaansluiting. Met een 3-fasenaansluiting kun je in theorie ook drie keer sneller laden, maar dan moet óók je auto dat ondersteunen.

Laadpaal Installeren Thuis: Welke Werken Komen Erbij Kijken? - Laadpaal thuis, kantoor (bedrijven) - Laadpalen voor elektrische auto's in Brasschaat

We leggen het je uit in het artikel '1-fase of 3-fasen, hoe zit dat?' Hulp bij je laadpaal voor thuis De ANWB verkoopt laadpalen van de Nederlandse fabrikant Alfen en worden geleverd in samenwerking met Eneco - laadpalen belgie. Met de online keuzehulp vraag je geheel vrijblijvend een offerte aan.

Jouw perfecte gids. Hét elektrisch rijden e-book! Dit e-book helpt je met een handige checklist en info die je moet weten bij de overstap naar elektrisch rijden! Nu tijdelijk met . Over ons Wij zijn Mountox! Hét totaalplatform waar je gemakkelijk overstapt naar elektrisch rijden. Als experts vergelijken wij alle elektrische auto's, laadpalen en laadpassen.

We kunnen er tegenwoordig niet meer omheen: de elektrische auto is hot. Het rijdt even vlot als een gewone wagen maar dan zonder de vervuiling en het lawaai. Het nadeel is dat laadpunten niet overal te vinden zijn en dat het vaak lang duurt om uw auto te kunnen opladen.